Személyre szabott utazás!

Utazási tanácsadóként kényelmesebbé és egyszerűbbé teszem a nyaralásod szervezését! Tervezz velem, utazz a nagyilágban és vedd igénybe ingyenes szolgáltatásom! bernadettgyongyosi@gmail.com Tel:20/989-3823

Körutazás a Budavár Tours szervezésében!

Marokkó - Casablanca

 MAROKKÓ - Gazdagon

Marokkó királyi városait, hatalmas hegyvidékeit, a vad, déli szurdokokat és a nyüzsgő Casablanca atmoszféráját ismerheti meg egyetlen körutazás alatt...

Időpont : 15 nap/13 éjszaka 

 
Utazás: Repülővel (Budapest-Casablanca, Marrakesh- Budapest útvonalon menetrend szerinti járattal,  egyszeri európai átszállással (a csoportot idegenvezető kíséri) 

Szállás: 1 éjszaka Casablanca, 1 éjszaka Rabat, 2 éjszaka Fes, 1 éjszaka Erfoud, 1 éjszaka Tinerhir, 2 éjszaka Ouarzazate, 2 éjszaka Marrakesh, 3 éjszaka Agadir. A körút során középkategóriás, helyi besorolásnak megfelelő 4 *-os szállodákban.

Ellátás: félpanzió, a programban feltüntetettek szerint.

Utazás: menetrend szerinti járattal Budapest–Casablanca–Budapest útvonalon, egyszeri európai átszállással (a csoportot idegenvezető kíséri).

Transzferek, városnézés: légkondicionált autóbusszal, magyar idegenvezetéssel.

    2014. november 10. - 2014. november 24.

2 felnőtt részére:  716.060.-Ft.

Az ár tartalmazza a repülőjegyet, a szállást 13 éjszakára, a megadott ellátást, transzfereket, valamint a magyar nyelvű idegenvezetést. 

A repülőtéri illeték összege az adó, illeték, valamint a szolgáltatóval kötött szerződésben szereplő deviza forintárfolyamának időközi változása miatt módosulhat. 

A részvételi díjon felül kötelezően fizetendő:
- Helyszínen fizetendő belépődíjak és
- egyéb költségek: 35 euró/fő.
- Kötelezően fizetendő borravaló 30 euró/fő/hét.
Vízumkötelezettség Marokkóba magyar állampolgároknak már nincs. 

  

Programleírás:

Marokkó királyi városait, hatalmas hegyvidékeit, a vad, déli szurdokokat és a nyüzsgő Casablanca atmoszféráját ismerheti meg egyetlen körutazás alatt...

1. nap: Budapest–Casablanca

Elutazás Budapestről egyszeri európai átszállással Casablancába. Érkezés általában a délutáni, esti órákban. Transzfer a szállodába. Szállás Casablancában.

2. nap: Casablanca–Rabat (kb. 90 km)

Reggeli után Casablanca metropoliszába teszünk látogatást. A filmek világából ismert, különleges atmoszférájú városban megtekintjük: az Anfa villanegyedet az Atlanti-óceán partján, a II. Hassan mecsetet kívülről (vallási okok miatt), mely a világ harmadik legnagyobb mecsete. Városnézésünk során eljutunk a királyi palota körzetébe, érintjük az Arab Liga parkját, valamint az V. Mohamed teret és az Egyesült Nemzetek terét, ahol a névadó „Fehér Házat” az egykori kormányzósági épületeket láthatjuk. Délutánra megérkezünk a Királyság elegáns fővárosába, Rabatba. E virágzó és rendezett város látnivalói között szerepel az Oudayas-i Kasbah, a Hassan-torony háttérben a hihetetlen kék óceánnal, továbbá az V. Mohamed mauzóleum, a királyi palota és az azt körülvevő tér, a Mechouar. Szállás és vacsora Rabatban.

 3. nap: Rabat–Volubilis–Meknes (kb. 160 km)

Ezen a napon Marokkó új arcát ismerhetjük meg. Reggeli után látogatást teszünk az elbűvölő, római alapítású Volubilisbe. Miközben a római építészet remekeiben, és az egykori villák szép fényű mozaikjaiban gyönyörködünk, a távolban láthatjuk a pihenő tevéhez hasonlító festői elhelyezkedésű Szent Várost, az iszlám atyja, az I. Idriss által alapított Moulay Idrisst, (a városalapító tiszteletére itt felépített mauzóleumhoz évente több tízezer hívő zarándokol el). Továbbutazás Meknesbe, ahol a „marokkói Versailles” megtekintésével kezdjük a délutánt. A várost Moulay Ismail, XIV. Lajos kortársa alapította a XVII. század végén. Meknest negyven kilométer hosszú, háromszoros városfal öleli körül, aminek egyik oldalán a Medina (óváros) és a Bab El Mansour (Marokkó legszebb kapuja), a másik oldalán pedig a modern városrész található. A monumentális kapuk és a piacok még emlékeztetnek a város fénykorára. A letűnt szultáni palota romjai azonban az idő múlására figyelmeztetnek, mely lassan elmosta Meknes jelentőségét és Rabatot részesítette előnyben. A városalapító mauzóleumának megtekintése után továbbutazás Fesbe. Vacsora és szállás Fesben.

 

4. nap: Fes

Reggeli után egész napos városnézéssel indul Fesben, a legősibb királyi városban, Marokkó vallási és kulturális központjában. A program a IX–XIV. században épült Medina, a benne található Bou Inania Medersa (Korán-iskola), emellett a világhírű Karaouine-mecset környékének, Nejjarineszökőkútnak, II. Idriss, a város alapítójának mauzóleumának, valamint a bőrcserzők, és szőnyegszövők negyedének megtekintését foglalja magába. Délután látogatás a XIV. századi, jelenleg is működő, különlegesen cizellált főbejáratú királyi palotához, majd a mellette elterülő Mellah zsidó negyed megtekintése következik, ezután ismerkedés a város szélén lévő fazekas negyed mestereinek munkáival. A városnézés után visszatérés a szállodába. Vacsora, szállás Fesben.

 

5. nap: Fes–Ifrane–Midelt–Erfoud (kb. 440 km)

Ezen a napon a Festől alig negyven kilométerre található festői síparadicsomba, Ifrane-ba tartunk, ahol a cédrusvidék kezdődik. Rövid pihenő után elindulunk Midelt felé, a Közép-Atlasz csodálatos cédrusligeteivel és hatalmas fennsíkjaival tarkított hágóján keresztül. Midelt az utolsó nagy megálló, a "vízválasztó" a Magas-Atlasz átkelése előtt. A város 1448 méter magasan fekszik, jellegzetes alaptábor a környékbeli tóvidék bejárásához. Midelt után utunk egyik legmegdöbbentőbb szakasza következik. A kihaltnak tűnő tájon, csak egy-két boróka képviseli az életet. Egyszerre feltűnik Marokkó ,,Grand-canyonja”, a Ziz völgye. A völgyben több százezer pálmából álló ültetvény kanyarog, mint egy lassú zöld folyam. A nap végén Erfoudba, az egykori légiós településre érkezünk. Ez már a tafilaleti oázisok kapuja. Vacsora és szállás Erfoudban.

 

6. nap: Erfoud–Merzouga–Tinejdad–Gorges de Todra–Tinerhir (kb. 170 km)

Ezen a napon érdemes korán kelnünk, hogy a Merzouga oázisban (mely busszal nem megközelíthető csak dzsipekkel) megtekinthessük a gyönyörű napfelkeltét (fakultatív program a helyszínen fizetendő, kb. 25 euró/fő). A természet ébredő hangjaival, a millió apró életjellel átitatott oázisból elindulunk az Atlasz lábai mentén a datolyapálmák útján Tinerhirbe. Az út során több ezer pálmafa, egzotikus öltözékbe bugyolált asszonyok látványa kíséri az utazókat. A rózsaligeteiről, zamatos datolyáiról ismert vidék a fotósok paradicsoma. Hegyek oldalába simuló berber falvacskák és kasbák jellemzik a napot. A környék vásárain már nem csak a berber, de az egykori délről idehurcolt rabszolgák leszármazottainak kultúrájával is találkozhatnak. A Glaoui pasa palotái és a francia művészvilág szép villái is felbukkannak a távolban. Tinerhir előtt letérünk a főútról, hamarosan Dél-Marokkó legszebb szurdoka vár ránk. A fenséges pálmaliget mögött húzódó, avatatlan szem számára nem sejthető bejáraton túl egy közel 300 méteres fallal határolt hűvös völgyet rejt a hegy. Innen nincs már messze aznapi végállomásunk, Tinerhir. Vacsora és szállás Tinerhirben.

 

7. nap: Tinerhir–Ouarzazate (kb.160 km)

Ezen a napon a Kasbák útja névre hallgató festői vidékkel ismerkedünk meg. A világörökség részét alkotó egyedülálló tájon egymást érik a kihalt és lakott agyagerődök és oázisok. Délre elérjük a Rózsák völgyét, melynek fővárosa, El Kelaá M’Gouna a mai napig a legfinomabb rózsavíz-előállító vidék. Délután felbukkan az 1160 méteres magasságban fekvő Ouarzazate, a Magas-Atlasz berber fővárosa. A mai városkép a francia hódítók hatására alakult ki. Programunkban szerepel az ország egyik legszebben megmaradt erődjének, a Taouirt Kasbának megtekintése. Vacsora és szállás Ouarzazate-ban.

 

8. nap: Ouarzazate–Zagora–Ouarzazate (kb.180 km)

Reggeli után egész napos túrára indulunk az utunk során érintett legdélibb oázisvárosba, Zagorába, mesebeli kis utakon dél felé. Egyre sivatagosabb vidék következik, a túra a Draa folyó mentén halad. Apró falvak, datolyaligetek színesítik a képeslapszerű tájat. S ahol beleütközünk a „Timboktou 52 nap tevével” táblába, ott ér véget utunk, és kezdődik a Szahara. Az arany dűnék megmászása után visszatérünk ouarzazate-i szállásunkra. Vacsora és szállás Ouarzazate-ban.

 

9. nap: Ouarzazate–Marrakesh (kb. 210 km)

Ouarzazate-ból indulva hamarosan elérjük a Világörökség részét képező, filmekről visszacsengő Aitben Haddouksart, mely napjainkban mindössze 3 családnak ad otthont. Aitben Haddouban megállt az idő, a színek, a vad táj, a környék teraszos földjei egy másik bolygó érzetét keltik bennünk. Továbbutazva a Magas-Atlasz látványos csúcsainak árnyékában, szerpentines utakon közelítjük meg Marrakesht. Megérkezve az egyik leghíresebb marokkói városba, rövid betekintést nyerhetünk a város mindennapos nyüzsgő életébe, majd elfoglaljuk szállásunkat.

 

10. nap: Marrakesh

Reggeli után Marrakesh, a "Dél gyöngyének" megtekintése. A vörös várost a XI. században alapították az Almoravidák. Ez a dinasztia csodálatos palotákat és kerteket hagyott Marrakeshre. Programunk a Szadida-sírok, a Bahia-palota és a Menara-kert megtekintéséből áll, valamint látogatást teszünk a Berber patikában is. Délután megtekintjük a Koutoubiamecsetet, majd a nap további részében megismerkedünk a szukok varázslatos keleti világával, majd a híres Jemma El Fna téren, a mesemondók, kígyóbűvölők, tűznyelők, akrobaták és utcai pecsenyesütők forgatagának, és a tér Ezeregyéjszaka meséibe illő nyüzsgésének felfedezésére nyílik lehetőség. Szállás és vacsora Marrakeshben.

Esti fakultatív programlehetőség: "Fantáziaest" Chez Ali (részvételi díj kb. 40 euró) Vegyen részt egy hangulatos, mesebeli környezetbe ágyazott népünnepélyen, ahol hatalmas berber sátrak süppedő szőnyegein minden a vendég kényelmét szolgálja. Felnőttet, gyermeket egyaránt elvarázsol az Ezeregyéjszaka meséiből merített helyszín. Pompás fogások követik egymást a kerek asztalokon, miközben Dél-Marokkó hegyvidékeinek zenészei szórakoztatnak bennünket. A sátrunkba belépő táncosok, az udvarias kiszolgálás, a kényelmes párnák és a mindezt körülölelő pálmaliget éjfélig egy más világba ringat mindenkit. A lakomát egy különleges, a berber harcmodort bemutató lovas fantáziajáték koronázza meg. Szállás és vacsora Marrakeshben.

 

11. nap: Marrakesh – Agadir (kb. 250 km)

Reggeli után fakultatív programlehetőség: látogatás az „Ourika” völgyében (felnőtt ár kb. 35 euró). Az egyik legnépszerűbb marrakeshi program a közeli Ourika völgyet keresi fel a Magas-Atlasz ölelésében. A völgy egész évben különlegesen zöld színben pompázik, mert az Ourika folyó, a vidék folyóival ellentétben, sosem szárad ki. A "zsákutca völgy" egyre szűkülő, kanyargós ösvénye belevész a legmagasabb észak-afrikai hegycsúcs, a minket is megállító Toubkal árnyékába. A 4160 méter magas óriás csúcsa nyáron is hósipkát visel. A Kilimandzsáró kivételével ez az egyetlen ilyen szépséges kontrasztot árasztó tája az afrikai kontinensnek. Pálmafák és hó – egy képeslapban érezzük magunkat. Az út menti hangulatos falvak egyikébe és egy helyi piacra is ellátogatunk. Nyaralása legszebb fotói itt fognak készülni. Délután elutazás Agadirba. Utazásunk során ápolt gyümölcsösök, narancsligetek mellett haladunk el. Feltűnnek az első arganafák, ahol – ha szerencsénk van – megpillanthatjuk a kistestű kecskéket a fakoronán. Megérkezve az óceánparti üdülőparadicsomba, rövid buszos városnézés keretében megismerkedünk a kikötő, a portugál erőd és a souk-negyedekkel, majd elfoglaljuk szállásunkat. E hosszú gazdag túra után jól fog esni a napfény, a végtelen homokos strand, vagy akár a nyüzsgő éjszakai élet. Aki még nem telt meg ennek a szép országnak a színeivel, Agadirból további egynapos túrákat tehet dzsipen, busszal, hajón vagy akár tevével. Vacsora és szállás Agadirban.

 

12. nap: Agadir

Reggeli, majd szabadidő a tengerparton. Lehetőség fakultatív programokra. Vacsora és szállás Agadirban.

 

13. nap: Agadir

Reggeli majd szabadidő a tengerparton. Lehetőség fakultatív programokra. Vacsora és szállás Agadirban.

 

14. nap: Agadir–Marrakesh (kb. 250 km)

Reggeli után transzfer a Marrakesh-i repülőtérre, majd hazautazás Budapestre menetrend szerinti járattal, európai átszállással.

 

15 nap: Budapest

A menetrend függvényében hazaérkezés a budapesti Liszt Ferenc Nemzetközi repülőtérre, a hajnali órákban.

 

A program megváltoztatásának jogát irodánk a járatok menetrendjének esetleges módosulása miatt fenntartja.
 

Foglalható nálam!

Tel: 20/989-3823

E-mail:bernadettgyongyosi@gmail.com

Megtalálsz a Facebook-on is, ahol közvetlenül küldhetsz nekem üzenetet: Gyöngyösi Bernadett

 

Aktuális ajánlatok itthon

Aktuális ajánlatok külföldön

Mediterrán Tombola

Egzotikus üdülések, síutak 

Városlátogatások Weblap látogatottság számláló:

Mai: 151
Tegnapi: 299
Heti: 560
Havi: 4 373
Össz.: 748 591

Látogatottság növelés
Oldal: Marokkó - Nyugati királyság kiskörút
Személyre szabott utazás! - © 2008 - 2019 - utazasitanacsado.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: als?p?hok kft e mail - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »