Személyre szabott utazás!

Utazási tanácsadóként kényelmesebbé és egyszerűbbé teszem a nyaralásod szervezését! Tervezz velem, utazz a nagyilágban és vedd igénybe ingyenes szolgáltatásom! bernadettgyongyosi@gmail.com Tel:20/989-3823

Amerika Egyesült Államok

Húsvét New Yorkban

 

A majd egyhetes tartózkodás az Egyesült Államok minden kétséget kizáróan legizgalmasabb városában lehetőséget ad arra, hogy alaposan bejárják és megismerjék ezt a nyüzsgő, lüktető metropoliszt, mely az Államokon belül is külön világ. Aki korábbi utazása során talán csak rövid ideig, de járt már itt, az tudja, hogy nem lehet betelni a felhőkarcolók látványával. Az úton résztvevők lehetőséget kapnak, hogy ezúttal kényelmesen, nyugodt tempóban, idegenvezetőnk kiséretében fedezzék fel a város ezer arcát. 

Időtartam: 7nap/5 éjszaka

Utazás: Repülővel (Air France légitársaság járatával, átszállással)

Szállás típusa: Hotel*** belvárosban

Ellátás: Reggeli

2014. április 17. - április 23. 

2 személy részére: 967.047.-Ft

Minimum látszám: 20 fő

 

 

Program:

1. nap: Elutazás Budapestről a reggeli órákban, utazás az Air France légitársaság járatával Párizsba, átszállás a New Yorkba induló járatra, érkezés helyi idő szerint a délutáni órákban. Transzfer a szálláshelyre, amely Manhattan belvárosában van. 


2. nap: Reggeli után félnapos autóbuszos városnézés, melynek során érintik Manhattan főbb nevezetességeit. Manhattan alsó részén a világ pénzügyi központját a Wall Street-et, és a terrortámadás áldozatává vált World Trade Centerre emlékeztető Ground Zero-t, a hangulatos etnikai városrészeket, amilyen a Kis Itália vagy a kínai negyed. Felfelé haladva jutnak el a város szívébe, a Times Square-re, melynek folytatása a Broadway, a show-business központja. A Metropolitan Operának otthont adó Lincoln Center érintése után természetesen a Central Park sem marad ki a buszos túrából, elhaladnak John Lennon egykori lakóháza, a Dakota Ház mellett, és feljutnak egészen a hajdan hírhedt Harlem negyedig, hogy aztán a Park túloldalán elhagyva a híres múzeumokat, mint a Metropolitan és a Guggenheim Múzeum, visszatérjenek a híres 5.sugárútra a felhőkarcolók tövébe.


Ezután idegenvezetőnk kiséretében gyalogos városnézés keretében folytatódik az ismerkedés az izgalmas, lüktető várossal. Az 5. sugárút mentén végigsétálva gyönyörködhetnek a város leghíresebb felhőkarcolóiban, mint a Trump Tower vagy a Rockefeller Center épületegyüttese, és érdemes egy pillantást vetni a sugárút híres üzleteinek (Tiffany, Saks, Louis Vuitton) kirakatára is. 
Az Empire State Building kihagyhatatlan részét képezi ennek a sétának, és bár a sorbanállás napszaktól függően változó időtartamú, senki sem hagyhatja ki, hogy a város jelképévé vált felhőkarcoló kilátóteraszáról gyönyörködjön a városban (belépő a helyszinen fizetendő).


3. nap: Délelőtt háromórás fakultatív hajózás Manhattan körül, melynek során ismét új szemszögből ismerkedhetnek a város látképével. A szállodából idegenvezetőnk kiséretében jutnak el a kikötőbe, ahonnan a Circle Line hajója indul. A hajón csoportkisérőnk mellett angol nyelvű audio-kommentár is segít a látnivalók felfedezésében. A Hudson folyón haladva elhajóznak a Szabadság-szobor mellett, majd az East Riveren áthaladnak a híres Brooklyn-híd alatt, és eljutnak az ENSZ székházáig, mielőtt visszafordulva még egyszer lehetőségük nyílik a látottak lefényképezésére.


4. nap: Délelőtt szabadprogram, vagy idegenvezetőnk kiséretében lehetőség Manhattan északi csücskének gyalogos felfedezésére tömegközlekedés igénybevételével. Séta a Wall Street környékén, a híres Tőzsde érintése, majd időzés az egykori World Trade Center helyén kialakított un. Ground Zero-nál, ahol több mementó és múzeum is felidézi 2001. szeptember 11-ét, az Egyesült Államok történetének talán leggyászosabb napját, az emberek döbbenetét és a tűzoltók hősies, ám szinte reménytelen küzdelmét.

Kisétálhatnak a Battery Parkba, ahonnan szép időben jól látható a Szabadság-szobor, és szinte jelképes összegért tehetnek egy 25 perces hajóutat a Staten Island Ferry-vel, mely lehetőséget ad, hogy újból élvezhessék, fényképezhessék a felhőkarcolók káprázatos együttesét. A Szabadság-szoborhoz is innen indulnak a komphajók, de aki óvakodik a hosszú sorbanállástól annak ajánljuk, hogy inkább az Ellis Island felé vegye útját. Ez volt az a sziget ahova 1892 és 1954 között először léptek a bevándorlók, köztük honfitársaink ezrei is mielőtt beléphettek az Ígéret Földjére. A szigeten működő Bevándorlási Múzeumot feltétlenül érdemes meglátogatni.


5. nap: Ezen a napon ajánljuk sétáljanak egyet a Central Parkban, amelyet mindannyian jól ismerünk, oly sokszor láthattuk amerikai filmek tucatjában. Felkereshetik a a John Lennonra emlékeztető Strawberry Fields mezőt, betérhetnek a Metropolitan Múzeumba, hogy ízelítőt kapjunk páratlanul gazdag gyűjteményéből, és ha idejük és energiájuk engedi ne hagyják ki a modern művészetek otthonául szolgáló Guggenheim Múzeumot sem, amelynek épülete önmagában is látványosság.


6. nap: Délelőtt szabadprogram, transzfer a repülőtérre, hazautazás a kora délutáni órákban, átszállás Párizsban a hajnali órákban, érkezés Budapestre a 7. napon reggel.

A idegenvezetőnk kiséretében zajló programok során a múzeumok és a városi közlekedés a helyszínen fizetendő!

 

Ha az egeret a képek felé viszed, megmutatja, mely nevezetességeket látsz ott.

Foglalható nálam!

Tel: 20/989-3823

E-mail:bernadettgyongyosi@gmail.com

Megtalálsz a Facebook-on is, ahol közvetlenül küldhetsz nekem üzenetet: Gyöngyösi Bernadett

 

Tartalom

Aktuális ajánlatok

Egzotikus üdülések, síutak 

Szilveszteri ajánlatok .

Városlátogatások .

 

 

 

 





Weblap látogatottság számláló:

Mai: 137
Tegnapi: 96
Heti: 844
Havi: 4 657
Össz.: 748 875

Látogatottság növelés
Oldal: Amerikai Egyesült Államok - New York
Személyre szabott utazás! - © 2008 - 2019 - utazasitanacsado.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: als?p?hok kft e mail - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »