Személyre szabott utazás!

Utazási tanácsadóként kényelmesebbé és egyszerűbbé teszem a nyaralásod szervezését! Tervezz velem, utazz a nagyilágban és vedd igénybe ingyenes szolgáltatásom! bernadettgyongyosi@gmail.com Tel:20/989-3823

Skóciai körutazás

Királyok és legendák nyomában

 

Érdeklődik a legendák, a misztikus és valós történetek iránt? Akkor az Ön számára Skócia az ideális úti cél, ahol a történelem ráadásul egyedülállóan szép természeti környezettel párosul. Hatnapos programunk során letűnt évszázadok emlékei közt barangolhat, és a XXI. század románcának kulisszatitkaiba is bepillanthat.

Időtartam: 6 nap/5 éjszaka

Utazás: Repülővel, Budapest-Edinburgh-Budapest közvetlen repülőjárattal

Szállás típusa: Középkategóriájú szálláshelyeken

Ellátás: angol reggeli, vacsora felárért

2014. június 05. - június 10.

2 személy részére: 479.644,-Ft. helyett most: 418.744.-Ft


További turnusok: 2014. augusztus 19. - augusztus 24.

                                 2014. szeptember 16. - szeptember 21.


Prog­ram:

1. nap: Budapest Lisszabon
Elutazás Budapestről menetrend szerinti közvetlen repülőjárattal Edinburgh-ba. A kora délutáni érkezés után utazás Glasgow-ba, orientációs városnézés, mely érinti a legnagyobb skót város katedrálisát és főterét. Éjszakázás Glasgow térségében.

 
2. napLisszabon Sintra 
A skót Felföldön továbbutazva elhaladnak a Loch Lomond tó mellett, majd a természeti szépségekben gazdag Glencoe-völgyön át eljutnak Fort Williambe, ahol egy kis hajókázás színesíti a programot, melynek során, ha szerencséjük van fókákkal is találkozhatnak. Ezen a napon feltárulnak a Loch Ness tó rejtelmei is, fényképezkedhetnek az Urquhart romvárnál, ahol a legenda szerint a leggyakrabban tűnik fel a híres-hirhedt szörny. Az éjszakát Inverness környékén tölti a csoport.

 3. napReggeli után elsőként egy kellemes programban lehet részük, hiszen a Blair Whisky lepárlóban megismerkedhetnek a leghíresebb skót termék előállításának technológiájával, a különböző fajták jellegzetességeivel és természetesen meg is kóstolhatják azt. És ez még csak a kezdet, hiszen ez a nap még számtalan érdekességet tartogat a túra résztvevőinek. Az utazás következő állomása a Scone Palota megtekintése kíváló alkalmat nyújt a skót történelemmel való ismerkedésre, hiszen ez volt a skót királyok hajdani koronázási helyszíne. Itt állt a Sors Köve, melynek helyét egy emlékkő jelöli. A Tay folyó partján fekvő palota szép kertje is méltó az érdeklődésre. Továbbhaladva eljutnak egy valóban mesébe illő épülethez, a Glamis kastélyhoz, mely kívülről kisértetiesen emlékeztet Hamupipőke vagy Csipkerózsika mesebeli lakhelyére, és a legendák szerint bizony valódi kísértet is járt termeiben. Egy azonban bizonyos, itt töltötte gyemek-és ifjúkorát II. Erzsébet királynő édesanyja, a britek által hőn szeretett, matuzsálemi kort megélt Erzsébet királyné. A kastélyban számtalan emlék őrzi az emlékét, és a jelenlegi királyi család többi tagjához kapcsolódó tárgyakból, történetekből is bőven szemezgethetnek a látogatás során. A legendákat hátrahagyva egy szép tengerparti úton érik el a Dundee körzetében lévő szálláshelyet, ahol az éjszakát tölti a csoport.

 


4. nap: Délelőtt St. Andrews, a bájos egyetemi város felfedezésével kezdődik a nap. Romjaiban is szépséges katedrálisa csodaszép hátteret adott annak a románcnak, mely az ifjú trónörökös William herceg és a polgári származású Kate Middleton között bontakozott ki egyetemi éveik alatt. A kiemelkedő mérnöki teljesítménynek tartott Forth Bridge hídon keresztül haladva jut el a csoport a Linlithgow palotához, Stuart Mária szülőhelyéhez, majd érintik a Falkirki kereket is, mielőtt eljutnak a stirlingi Várhoz, amely a "Rettenthetetlen" William Wallace csatáinak színhelye volt. Az élménydús nap után Edinburgh körzetében (Fife megyében) lesz a szálláshelye a csoportnak, ahol két éjszakát töltenek.

 

5. nap: Délelőtt ismerkedés Edinburgh-val, Skócia fővárosával. A városnézés érinti a Várat, a Holyrood Palotát, a híres főutcát, a Royal Mile-t. Délután szabad program vagy fakultatív kirándulás a Da Vinci kód című regényből ismert híres Rosslyn kápolnába. Visszatérés a szálláshelyre az esti órákban.


6. nap: Transzfer a repülőtérre a menetrend függvényében, az augusztusi és szeptemberi csoport esetén reggeli után szabadidő Edinburgh-ban, lehetőség a ma már nyugalmazott Britannia Yacht megtekintésére, mely a királyi család úszó pihenőhelyeként szolgált évtizedekig. Hazautazás Budapestre közvetlen járattal.

Helyszínen fizetendő belépőjegyek várható összege 80,00 GBP

  

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 120
Tegnapi: 96
Heti: 827
Havi: 4 640
Össz.: 748 858

Látogatottság növelés
Oldal: Egyesült Királyság - Skóciai körutazás Királyok és legendák nyomában
Személyre szabott utazás! - © 2008 - 2019 - utazasitanacsado.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: als?p?hok kft e mail - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »