Személyre szabott utazás!

Utazási tanácsadóként kényelmesebbé és egyszerűbbé teszem a nyaralásod szervezését! Tervezz velem, utazz a nagyilágban és vedd igénybe ingyenes szolgáltatásom! bernadettgyongyosi@gmail.com Tel:20/989-3823

Mexico

 

http://data3.voyagesarabais.com/i/photos/custom/900/500/4474/144092.jpg

Viva Windham Maya Resort****sup-AI

Szállás típusa: Hotel****sup

Ellátás: All inclusive
Utazás: Repülővel
Időtartam: 10 nap/9 éjszaka
Utasok: 2 felnőtt

2013. december 09. -  december 19.

1.092.704,- Ft/család

Oasis Palm Beach Resort*** Al

Szállás típusa: Hotel****

Ellátás: All inclusive
Utazás: Repülővel
Időtartam: 10 nap/9 éjszaka
Utasok: 2 felnőtt

2013. december 09. -  december 19.

1.011.504,- Ft/család

 http://www.cancunmap.com/assist/cancun/flamingo.jpg

Flamingo Cancún Resort *** R

Szállás típusa: Hotel***

Ellátás: All inclusive
Utazás: Repülővel
Időtartam: 10 nap/9 éjszaka
Utasok: 2 felnőtt

2013. december 09. -  december 19.

930.534,- Ft/család

 

 

              http://www.mexicoonmymind.com/wp-content/uploads/2013/06/mexico-beaches.jpg

  

      Yucatán félsziget a szikrázóan fehér homokos partjairól, türkizkék tengervízéről, a buja őserdőből kivillanó ősi piramisokról, az ősi maja civilizáció felbecsülhetetlenül gazdag történelmi emlékeiről világhírű. Nyaralásuk során feltétlenül kóstolják meg a mexikói konyha tradicionális ételeit, a tortillát salsával, chilivel, a nemzeti italukat, a tequila-t is.

 Cancún 25 km hosszú és 500 m széles homokpadra épült, míg a nyugodtabb Riviéra Maya tőle délre található, melynek központja Playa del Carmen egykori halászfalu. Napjainkig megőrizte hagyományos képét, s ezért egyre népszerűbb úticél az igényesebb turisták körében.
Tulum az egyetlen megmaradt tengerparti romváros, ugyan 120 km-re van a reptérről, viszont igen kedvelt a búvárok körében is, hiszen a tenger víze kristálytiszta és a partoktól már 50 m-re csodálhatják a színpompás korallzátonyokat.

 

 Az ősi maják egy varázslatos világot hoztak létre, városállamokat építettek és virágoztattak fel. A maják szertartási központjai, a vallási rituálék helyszínei, ill. komplett piramis együttesek az őserdők mélyén rejtve maradtak, elkerülve a spanyol hódítók iszonyatos pusztításait. Igazán felemelő és energiával teli helyek ezek, a maja csillagászat és építészet ötvözetének remekművei. Földünk egyik legősibb civilizációja a maja, mely az ősi indiánokkal ellentétben, mai napig egy élő, létező társadalom. Bár több ország területén élnek ma is maják, képesek voltak arra, hogy fenntartsák nyelvüket, életstílusukat, hagyományaikat. Aki eljut Mexikó dél-keleti felébe, kihagyhatatlan program meglátogatni valamelyik maja romvárost!

     Chichen Itzá a maya civilizáció legjelentősebb és legismertebb ősi városában többek között az évezredes piramisok, obszervatórium, játékok tere, harcosok temploma mesél arról, hogy ez a maya-tolték kultúra miként is létezett. A hatalmas, buja erdős területen a lélegzetünk is eláll a sok matematikai, csillagászati bravúrtól, ahogy a maya világkép esszenciáját, a Vénusz jegyet alkalmazzák vagy ahogy a Kukulkán piramis elemeinek számadatai a naptár tagolását mutatják. Valladoid városán áthaladva megfigyelhetjük a mai maya életetvitelt is. A főtéren láthatjuk a spanyol alapítású középkori templomot a freskókkal díszített városháza mellett a tarka koloniális és modern házak gyűrűjében. Egész napos kirándulás több fogásos ebéddel, belépőkkel 90 USD/fő, 5-12 év között 45 USD/fő

 

http://0.tqn.com/d/architecture/1/0/D/l/ChichenItza01.jpg

 Coba i.sz.500 és 900 között a Yucatán félsziget dúsgazdag kereskedelmi központja volt. Itt látható és meg is mászható a térség legmagasabb, cukorsüvegre emlékeztető piramisa gőzfürdők, csillagvizsgálók és kikövezett útvonalak mentén. Sétálunk vagy biciklizünk a trópusi őserdőben, figyeljük a madarakat, böngésszük a hatalmas kőlapok véseteit. Ezután beköszönünk egy több generációs maya családhoz. A környéken sok természetes víztároló medence - ahogy itt hívják évszázadok óta cenote - van. Megnézzük, hogy képet kapjunk arról, hogy az emberek miként jutottak vízhez ezen az egyébként folyókban igen-igen szegény területen. Egész napos program több fogásos ebéddel, belépőkkel ? 90 USD/fő, 5-12 év között 50 USD/fő

 


Beutazzuk a Yucatán félsziget belső főldjeit, látjuk mezőgazdaságát, spanyolok építette várait és templomait. Ek-Balam egy kicsiny romnegyed mely méltóságosan áll az őserdő szívében több, mint ezer éve. A központi piramis felső peronján frissen rekonstruált dombormű látható, mely teljesen különbözik Chichen Itza, Tulum vagy épp Coba stílusától. Ek-Balam egyik-masik szobra beillene egy Thaiföld-i vagy egy Angkor-i palota szoborcsoportjába is. Ezután továbbutazunk Rio Lagartos vizeihez. Természetvédett terület ez, hisz sokféle előlény mint ibisz, fehér és szürke flamingo, gólya, pelikán, sas és krokodil lakik benne háborítatlan csendben. Motorcsónakban siklunk a mangrove erdők szegélyezte puha-kék vízen egy leválasztott terület felé, ahol megcsodáljuk a rózsaszín flamingok népes raját. Egész napos program több fogásos ebéddel, belépőkkel 115 USD/fő, 5-12 év között 85 USD/fő.

 


Xcaret csodaszép tengerparton fekvő öko/aqua park, melyben akvárium, állatkert, a barlangfolyó található, felár ellenében a lovaglás, PADI búvárkodás, úszás delfinekkel. A nap csúcspontjaként ősi maja labdajáték bemutatója, illetve az ország legszínvonalasabb folklór együttesének táncelőadása zárja a programot.
Egész napos program több fogásos ebéddel, belépőkkel 140 USD/fő, 5-12 év: 95 USD/fő

 


Tulum a rejtélyes égből leszálló maya isten városa, mely egy gyönyörű tengerparti sziklafalra és teraszra épült. Fénykorában, a XIV.században korall zátony által védett öblében kulcsfontosságú árucikkek mint. pl. kakaóbab, obszidián, só cseréltek gazdát. Természetesen ennek ma a romjait járhatjuk be. Xel-Ha egy csodálatos park édes barlangvízzel és sós tengerrel. Úszhatunk a kristálytiszta hullámokban vagy búvárkodhatunk a trópusi halak társaságában. Sportosan biciklizhetünk az öko útvonalon, kis múzeumokban pedig tanulmányozhatjuk a leguánok, színpompás lepkék, burjánzó növények életét. Egész napos program több fogásos ebéddel, belépőkkel, búvár felszereléssel, a délután folyamán korlátlan étel, ital fogyasztással 140 USD/fő, 5-12 év között 95 USD/fő

 

 

Foglalható nálam!

Tel: 20/989-3823

E-mail:bernadettgyongyosi@gmail.com

Megtalálsz a Facebook-on is, ahol közvetlenül küldhetsz nekem üzenetet: Gyöngyösi Bernadett

Tartalom

Aktuális ajánlatok itthon

Aktuális ajánlatok külföldön

Egzotikus üdülések, síutak 2012/2013-as szezon

Tavaszi városlátogatások 2013.Weblap látogatottság számláló:

Mai: 101
Tegnapi: 455
Heti: 1 159
Havi: 4 909
Össz.: 727 790

Látogatottság növelés
Oldal: Mexico
Személyre szabott utazás! - © 2008 - 2018 - utazasitanacsado.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: jerry's kefalonia - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »