Személyre szabott utazás!

Utazási tanácsadóként kényelmesebbé és egyszerűbbé teszem a nyaralásod szervezését! Tervezz velem, utazz a nagyilágban és vedd igénybe ingyenes szolgáltatásom! bernadettgyongyosi@gmail.com Tel:20/989-3823

Bulgária Ciprus Görögország Korfu Rodosz Zakinthos
Kréta Horvátország Olaszország Szicília Spanyolország Törökország

 Gyönyörű igazi fehér homokos karibi strandok, salsa, a világ legjobb szivarjai, történelem, vidám, barátságos és temperamentumos emberek. Kuba a legromantikusabb pillanatokat biztosítja az idelátogatók számára, legyen az egy pálma árnyékában az azúrkék tengerparton, az egyik bárban egy egzotikus koktél mellett, vagy hajnalig tartó tánc közben. A sziget klímája mindig kellemes, mely miatt annyira szemet gyönyörködtető, hogy az idelátogatók el sem hiszik, amit látnak. Kuba egy igazi álom, melyből nem szívesen ébredünk fel.

 http://www.meteoplaza.info/travel/images/kuba.jpg

   Varázslatos Kuba körutazás

  

 Időtartam: 12 nap/10 éjszaka

 Utazás: Repülővel 

 Szállás típusa: Hotel****/*****

 Ellátás: All inclusive + Reggeli

    2014. november 28. - 2014. december 09.

  2 személy részére:

  1.220.594,-Ft

 Következő turnus:

 2015. március 10. - 2015. március 21.

 TERVEZETT MENETREND:
AF 1695 28NOV BUDCDG 2A 0650 0910 
AF 946 28NOV CDGHAV 2F 1045 1510
CU 986 30NOV HAVSCU 1800 1925
AF 943 08DEC HAVCDG 3 2125 1115+1
AF 1994 09DEC CDGBUD 2F 1250 1500

AF 1695 10MAR BUDCDG 2A 0650 0910 
AF 946 10MAR CDGHAV 2F 1045 1510
CU 986 12MAR HAVSCU 1800 1925
AF 943 20MAR HAVCDG 3 2125 1115+1
AF 1994 21MAR CDGBUD 2F 1250 1500

 

Garantált indulású, 12 nap/10 éj körutak magyar nyelvű idegenvezetéssel: 2014. nov. 28-dec. 09., 2015. márc. 10-21. (menetrend a program végén) Hemingway kedvence, a Karib-tenger legnagyobb szigete, ahol egyszerre van jelen a koloniális kor cukorbáróinak régmúlt gazdasága, az ’50-es évek amerikai maffiájának kézjegye, a retró, valamint a szocializmus jegyei. Kuba hamisítatlan és sajátos hangulatot árasztva egy időutazásra invitálja az ide látogatót. A Kolumbusz Kristóf által felfedezett ország számos természeti látnivalóval és történelmi értékekkel rendelkezik. Havanna és a kisebb városkák gyarmati stílusú óvárosaiban sétálgatni és beszippantani történelmüket, majd Cayo Santa Maria, Varadero fehér homokos strandján lazítani egy Mojito mellett garantáltan elfeledteti otthoni gondjait. 
Előzőleg a katalógusunkban megjelent 12 napos körút programján kisebb változtatásokat végeztünk, ez már a végleges. 

 

Program:

1. NAP: Budapest – Havanna
Indulás Budapestről a reggeli órákban, megérkezés Havanna repterére az esti órákban, majd transzfer a szállodába. Megérkezés Havannába, ahol a magyarul beszélő idegenvezető fogadja a vendégeket. Szállás elfoglalása, fakultatív vacsora rendelhető.

  http://www.uwefreundphotography.com/wp-content/uploads/reisen02-havanna-kuba_uwe-freund-reisefotografie-muenchen.jpg

2. NAP: Havanna, Buena Vista Social Club
Viñales völgy, Buena Vista Social Club vagy Tropicana Show (szállás-Havanna/előre kiválasztott szállodában)
Reggeli a hotelben. Körutazásunk első napja a sziget nyugati részére Pinar del Rio tartományba vezet, ahol a világ legjobb dohányát termő ültetvények zöldellnek. Megismerkedünk a dohánytermesztéssel, egy helyi dohánytermelő család farmján, bekukkantunk egy dohányleveleket szárító csűrbe is. Szemünk előtt készül el a híres kubai szivar egy darabja, miközben megtudjuk, hogy miről ismerhető fel a minőségi szivar. Ebéd opcionálisan egy autentikus, vidéki étteremben. Gyönyörű tájakon utazunk tovább Kuba legzöldebb tartományába, a Világörökség részévé nyilvánított Viñales-völgybe. Egyedülálló karsztképződmények különleges formává alakult sziklái és a buja trópusi növényekkel benőtt táj váltogatják egymást. A programot egy kellemes csónakázással zárjuk az Indián Barlangban, majd megtekintjük a híres, földtörténeti ókort ábrázoló, gigantikus méretű falfestményt a Mura de la Prehistorica-t. Visszaérkezés a szállodába késő délután. 

 

http://blog.thecheaproute.com/img/callejon-cuba/wall.jpg

Fakultatív vacsora, szabad program, illetve fakultatív programként ajánljuk figyelmükbe a világhírű Buena Vista Social Club concertjét vagy a Tropicana Show színvonalas előadását. Tony Jimenez, Robert Faz az elmúlt 70 év kubai zenéjének meghatározó lelkes személyiségei, akik máig fáradhatatlanul lépnek fel világszerte. A koncert alatt ízletes homár vacsorát tálalnak fel italokkal. Szintén világhírű Tropicana Show egy életre szóló látványos revü műsor a Tropicana Cabaret mulatóban. Három színpadon, lélegzetelállító jelmezekbe öltözött 150 profi táncos és egy élő zenekar szórakoztatja a publikumot és teszi felejthetetlenné az estét. 

  http://utazom.com/sites/default/files/utazas-korutazas/7204/nagy-kubai-korutazas-havanna-trinidad-varadero.jpg

 3. NAPHavanna városnézés (szállás-Santiago de Cuba/3-4* szállodában)
Reggeli a hotelben, majd egy különleges időutazásban lesz részünk. Havanna gyarmati, retró, szockó hangulata, egyedülálló turisztikai nevezetességei különleges világot tárnak elénk. Buszos, illetve gyalogos városnézésünk alatt először a Malecon tengerparti sétányon haladunk, majd az Elnökök sugárútján villák és követségi rezidenciák között robogva érjük el a Forradalom teret. Latin-Amerika leggazdagabb sírkertje, a Colón temető mellett elhaladva érkezünk a világörökség részét képező, koloniális óvárosba, ahol gyalogosan megyünk tovább. Sétánkat a város első piacterén, a San Francisco de Asis téren kezdjük, utána a Plaza de Armas régiség piacán forradalom előtti kincsekre vadászunk, megtekintjük a Kormányzói Palotát, majd ellátogatunk a Katedrális térre, ahol Kolombusz maradványait őrizték állítólag. A Plaza Vieja téren a város leggazdagabb polgárai éltek, így bikaviadalok, körmenetek, kivégzések színhelye volt. Ebéd opcionálisan egy helyi étteremben, majd ellátogatunk a Havana Club Rum Múzeumba, ahol a világhírű rum készítéséről, valamint a cukornád feldolgozásáról kaphatunk teljes képet. Végezetül leteszteljük a nedűt. Havannai kalandjaink közül nem maradhatnak ki Ernest Hemingway életének legkedveltebb törzshelyei. Betérünk az Ambos Mundos hotelbe is, ahol az „Akiért a harang szól” c. műve született és megnézzük a szobáját, ahol élt és alkotott. A program végeztével transzfer Havanna repterére, majd Santiago de Cubába repülünk. Érkezés után elfoglaljuk szállodai szobánkat. Fakultatív vacsora. Este szabadprogram.

 http://www.puntodis.com/uploads/tinymce/plazadearmas.jpg

 4. NAP:  Santiago de Cuba (szállás-Santiago de Cuba/3-4* szállodában)
Reggeli a hotelben, majd városnézés Kuba második legnagyobb városában, Santiago de Cubában. Ez a város egy legenda Kubában, hiszen ez volt az ország első fővárosa, a helyiek közül sokan a mai napig Kuba fővárosának tekintik. Itt találhatóak az ország legrégibb palotái, leggazdagabb múzeumai. Utunk először a Parque Cespedes parkba vezet, amely a város főtere, illetve Kuba legrégibb tere. Itt megtekintjük az impozáns Katedrálist, majd Latin-Amerika meghódítójának, Diego Velazquez szülőházát. Az UNESCO világörökség részévé nyilvánított El Castillo de Morro erőd fontos szerepet játszott a függetlenségi háborúban, a falai tövében dőlt el Kuba függetlenségének a sorsa az amerikai-spanyol hajóhad összecsapásakor. Az erődben található Hadtörténeti múzeumban őrzik a kalózok elleni harc és a függetlenségi háború relikviáit. Opcionális ebéd egy helyi étteremben. Ebéd után látogatás a Santa Ifigenia temetőben, ahol Kuba leghíresebb költőjének és nemzeti hősének, José Martinak a síremlékét, valamint a híres őrségváltást tekintjük meg. Délután visszatérés a hotelbe, fakultatív vacsora, este szabad program. Érdemes ellátogatni a Casa de la Trova-ba (zenés kocsma), ahol helyi zenészek és táncosok fergeteges kubai hangulatot varázsolnak elénk kiváló ritmusérzékükkel és tánctudásukkal.

Santiago de Cuba

5. nap: El Cobre, Bayamo (szállás-Camagüey/3-4* szállodában)
Reggeli a szállodában, majd elindulunk a Camagüey felé vezető úton. Először zarándokútra indulunk, és ellátogatunk El Cobre-ba, ahol a híres Mária Kegyhely található. El Cobre egy különleges, természetfeletti erőkkel megáldott Szent hely. Minden Kubai élete során legalább egy alkalommal elzarándokol ehhez a Mária szoborhoz, amely Kuba védőszentje, számos legenda, csodatétel története kötődik hozzá. Kubába kerülése is egy csodával határos történet. Következő megállónk Bayamo, a Kubai Forradalom és a kubai nemzet bölcsője. A város a kubai nemzettudatáról híres, itt született Carlos Manuel de Céspedes a kubai függetlenségi háború elindítója, valamint Kuba nemzeti himnusza is. Opcionális ebéd a város híres hotelében a Royalton-ban. Ebéd után folytatjuk utunkat Camagüey-be. Megérkezés a késő délutáni órákban, szállás elfoglalása, fakultatív vacsora. Este szabad program.    Reggeli után elutazás Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. Útközben megálló Guamában, látogatás a krokodilfarmon, áthajózás a lagúnán egy farmra, ahol az Aldea Taína rekonstruált indián falut tekinthetjük meg, megismerkedve az őslakos Taino indiánok szokásaival.

http://m.cdn.blog.hu/pe/penzestimi-kalandozasai/image/DSC_0625.JPG


http://img.xcitefun.net/users/2011/09/263094,xcitefun-baia-dos-porcos-5.jpg

 

http://www.mountainsoftravelphotos.com/Cuba/Cienfuegos/Cienfuegos/slides/21%20Cuba%20-%20Cienfuegos%20-%20Punta%20Gorda.JPG


6. nap: Camagüey, Sancti Spriritus (szállás-Sancti Spiritus/3-4* szállodában)
Reggeli a szállodában, majd városnézés Camagüey-ben, az ország harmadik legnagyobb, a gyarmati időket idéző városában. Igazi különlegessége azok a girbe-gurba utcácskák, melyeket a kalózok elleni védelemre építettek teljesen átláthatatlanná. Végig tekergünk ezeken az útvesztőkön és megtekintjük a Katedrálist. Betekintünk Ignacio de Agramonte (a Függetlenségi háború hadvezére) és Nicolas Guillen (Kuba nemzeti költője) szülőházaiba. Majd elsétálunk a San Juan de Dios térig, amely a mai napig hűen őrzi a koloniális kort, épületei szinte eredeti állapotban maradtak fenn, számos világhírű film itt forgattak. Továbbindulunk az ország déli része felé haladva, melynek végső állomása Sancti Spiritus. Utunk az ország legfőbb mezőgazdasági területein visz keresztül, ahol egymást érik az ananász, cukornád ültetvények. A Ciego de Avila tartomány az ország éléskamrája. Útközben opcionális ebéd. Majd délután megérkezés Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított koloniális kisvárosba, mely szinte eredeti állapotban megőrzött koloniális belvárosáról híres. Városnézésünket követően elfoglaljuk szállásunkat, fakultatív vacsora, este szabadprogram. Kihagyhatatlan lehetőség azonban ismét ellátogatni a helyi zenés kocsmába, a Casa de la Trova-ba, ahol igazi, autentikus salsa buliban lehet részünk. Együtt táncolhatunk a helyiekkel, élvezhetjük a helyi kubai zenekar által játszott karibi dallamokat.

 

http://farm6.staticflickr.com/5227/5680922767_30ac89bfcd.jpg

Majd délután megérkezés Sancti Spiritus-ba, az 1514-ben alapított koloniális kisvárosba, mely szinte eredeti állapotban megőrzött koloniális belvárosáról híres. Városnézésünket követően elfoglaljuk szállásunkat, fakultatív vacsora, este szabadprogram. Kihagyhatatlan lehetőség azonban ismét ellátogatni a helyi zenés kocsmába, a Casa de la Trova-ba, ahol igazi, autentikus salsa buliban lehet részünk. Együtt táncolhatunk a helyiekkel, élvezhetjük a helyi kubai zenekar által játszott karibi dallamokat.

http://www.bestourism.com/img/items/big/6857/Sancti-Spiritus_Life-in-Sancti-Spiritus_8086.jpg


7. nap: Escambray hegység Cukormalmok Völgye, Trinidad (szállás-Trinidad/3-4* szállodában)
Reggeli a hotelben, majd elindulunk az Escambray hegységhez, mely híres gazdag élővilágáról és különleges éghajlatválasztó szerepéről. Míg az északi, csapadékban gazdag lankáit buja, szubtrópusi növényzet és kiváló kávétermő vidék borítja, addig a déli oldalán uralkodó száraz éghajlaton az Agavé honos. Utunk a Déli oldalon vezet, egy a hegy lábánál megbúvó igazi kubai Finca-hoz. Egy ilyen farmon ismerhetjük meg az igazi vidéki élet mindennapjait. Lehetőségünk lesz még lovagolni, majd opcionálisan ebéd következik. Mai programunk következő állomása a híres Cukormalmok völgye, mely szintén a világörökség része. Ellátogatunk Manaca Iznaga cukornádültetvényre és egykori uradalomra, mely a környék leggazdagabb családjának birtoka volt. Itt érdekes történeteket hallhatunk majd a rabszolgatartásról.

Trinidad

Tovább utazunk Trinidad-ba, a több mint 500 éve alapított koloniális kisvárosba, mely egykor cukorültetvényeinek köszönhette gazdagságát. A város szűk utcácskáiban újra egy időutazáson veszünk részt, hiszen a gyarmati stílus szinte változatlanul maradt fent, óvárosa a Világörökség része lett. Palotái, épületei kicsit megkopott fénnyel bár, de napjainkban is lenyűgözőek. A város főbb látnivalói a Santissima Trinidad tér, Plata Mayor, Contra Bandido torony stb. Betekintünk az egykor leggazdagabb cukornád kereskedő családjának palotájába, ahol balusztrádos udvarban, márvány padlókon, neoklasszicista freskók között sétálunk. A városnézést egy bitang erős, helyi recept alapján készült koktéllal, a canchanchara kóstolásával zárjuk. Tovább utazunk Cienfuegosba, elfoglaljuk a szállásunkat, fakultatív vacsora, este szabad program. 8. nap: Cienfuegos, Montemar Nemzeti Park (szállás-Cayo Santa Maria/előre kiválasztott szállodában)
Reggeli elfogyasztása után megnézzük ezt a szépséges várost, mely szintén az UNESCO Világörökség része. A francia telepesek által alapították, ezért épületein európai stílusjegyeket fedezhetünk fel. Először megcsodálhatjuk a közelmúlt arisztokráciájának tengerparti villáit, megállunk egy építészeti remekműnél, a Palacio de Valle palotánál. Programunk során ellátogatunk az óvárosi részbe is, ahol a Prado főutcán, majd a José Marti téren sétálgatva ismerkedünk ennek a karakteres kisvárosnak a szépségeivel, fontosabb épületeivel. A város megismerését követően opcionális ebéd, majd ellátogatunk Kuba legjelentősebb természetvédelmi területére, a madár- és állatvilágáról híres Zapata-félszigetre, ahol a Montemar Nemzeti Park található. A motorcsónak túránk a Laguna de Tresoro lagúnán indul, melynek első állomása Guama. Áthajózunk egy szigetre, ahol az Aldea Taína rekonstruált indián faluban megismerjük az őslakos Taino indiánok szokásait. Vízi túránk után látogatást teszünk egy krokodilfarmra, ahol természetes körülmények között élő óriás hüllőket figyelhetünk meg, egy krokodil óvoda ártalmatlan, kicsi példányait meg is simogathatjuk. A program végén tovább utazunk Cayo Santa Maria-ba. Érkezés után elfoglaljuk tengerparti szállásunkat, vacsora a szállodában, melynek ára a részvételi díjban benne van (all inclusive ellátás), este szabad program.

http://www.cubafiesta.net/upload/kubai%20varosok%20varadero%2001.jpg

9-10. nap: pihenés Cayo Santa Maria-n (szállás-Cayo Santa Maria/előre kiválasztott szállodában)
Szabad program, pihenés a tengerparton. Az all-inclusive szálloda nyújtotta szolgáltatások, animációs programok, esti show műsor biztosítja utasaink teljes körű kikapcsolódását. Fakultatív programokra is van lehetőség. pl. katamarán kirándulás- delfinekkel úszás, mélytengeri horgászat, delfin-show stb. Délben kijelentkezés a szállodából, délután transzfer a repülőtérre, hazautazás menetrend szerint Budapestre.
11. nap : 
Havanna - Budapest (éjszaka a repülőn) 
Reggeli után pihenés, szabad program, majd kijelentkezés a szállodából, a délután folyamán transzfer Havanna repülőtérre, hazautazás menetrend szerint Budapestre. 

12. nap: Érkezés Budapest Liszt Ferenc reptérre.   

 http://www.blog-hostelsclub.com/wp-content/uploads/2011/07/Kuba-Insel.jpg

  http://www.destination360.com/caribbean/cuba/images/s/varadero.jpg

http://www.cubafiesta.net/upload/subgall/1249648367_4693_Kubai-zene-Kuba-Santiago-de-Cuba.jpg

  

  Ha az egeret a képek felé viszed, megmutatja, mely nevezetességeket látsz ott.

 

  Foglalható nálam!

 Tel: 20/989-3823

  E-mail:bernadettgyongyosi@gmail.com

  Megtalálsz a Facebook-on is, ahol közvetlenül küldhetsz nekem üzenetet: Gyöngyösi Bernadett

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 123
Tegnapi: 96
Heti: 830
Havi: 4 643
Össz.: 748 861

Látogatottság növelés
Oldal: Kuba - Varázslatos Kuba körutazás
Személyre szabott utazás! - © 2008 - 2019 - utazasitanacsado.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: als?p?hok kft e mail - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »