Személyre szabott utazás!

Utazási tanácsadóként kényelmesebbé és egyszerűbbé teszem a nyaralásod szervezését! Tervezz velem, utazz a nagyilágban és vedd igénybe ingyenes szolgáltatásom! bernadettgyongyosi@gmail.com Tel:20/989-3823

Jordánia-Izrael körutazás

 

      Jézus megkeresztelésének emléktemploma a Jordán folyónál, Jordánia

   Utazás: Repülővel

  Szállás típusa: Hotel***/Hotel**** + All inc. (Tabán)

  Ellátás: félpanzió

     2013. január 19. - január 26.

    2 személy részére: 589.436,-Ft.

Áraink tartalmazzák:
- a repülôjegy ára oda-vissza Budapest-Hurghada-Sharm El Sheikh-Budapest közvetlen charterjárattal
- reptéri illeték (39.900.-Ft/fő)
- buszos transzferek a körút folyamán program szerint
- 3 éjszaka Tabán 4*-os szállodában All Inclusive ellátással
- 4 éjszaka a körút során 3*-os szállodában félpaziós ellátással
- stornó biztosítás (részvételi díj 1 %-a)
- a helyi magyar nyelvű képviselő által nyújtott szolgáltatások (a transzferek során helyi, angolul beszélô képviselő kíséri az utasokat, magyar nyelvű idegenvezető nem minden esetben biztosított)
- szervízdíj: 5.000 Ft (A Közel-Keleten szokás, az idegenforgalom alapfeltétele a borravaló, amit helyi képviselônk használ fel a könnyebb ügyintézés érdekében - ún. belsô személyzet, határôrök, vámtisztek, szállodai management - 15 éves kor alatti utasainknál ezzel az összeggel nem kell számolni).

Külön fizetendô:

- kilépési és határátlépési illetékek -- kb. 115 USD/fő (a helyszínen fizetendő)
- belépôk - kb. 130 USD/fő (a helyszínen fizetendő)
- Betegség-, baleset-, poggyászbiztosítás:
- fakultatív programok árai, amelyek a helyi képviselônél fizethetôk be a helyszínen

Részletek a programról:

8 nap / 7 éjszakás körutazás (minimum 15 fő jelentkezése esetén indul!)

Sharm El Sheikh - Taba- Wadi Rum- Petra- Madaba- Nebo-hegy- Jerash- Amman- Jeruzsálem- Betlehem- Masada- Holt-tenger


1. nap
Indulás Budapestrôl közvetlen charterjárattal Sharm El Sheikh-be, majd onnan buszos transzferrel Tabára. Megérkezés a szállodába, bejelentkezés és vacsora.


2. nap
Szabad program a tengerparton.

3. nap
Kora reggel indulás Izraelbe, majd Jordániába, a határt Eilatnál lépik át. Az Izrael - Jordán határátlépés után indulás Wadi Rumba. Wadi Rumról úgy tartják, hogy egyike a legszebb sivatagoknak. Jordánia a bizarr, magasba nyúló sziklaformációiról híres, melyet arab nyelven - deebel -nek neveznek. Wadi Rumban (Hold Völgye) még mindig szinte kézzelfogható a csend és a nyugalom. Az I. világháború alatt itt harcolt Thomas Edward Lawrence ezredes, az ő sorsát követi végig az - Arábiai Lawrence - című film is.

Wadi Rum megtekintését egy kb. egyórás sivatagi dzsiptúra követi, majd városnézés Petrában. Petra városát nehéz leírni, mivel sem Jordániában, sem az egész Közel-Keleten nem találni ehhez hasonlót. A rózsaszín sziklákba bevésett város egykor a nabateusok fôvárosa volt, akik fôképp a karavánokkal való kereskedelemből gazdagodtak meg. Petra ezer éven át elfeledett város volt, és csak 1812-ben fedezték fel újra. A várost sziklahasadékok között lehet megközelíteni (ezt a hasadékot Siq-nek nevezik). Mikor úgy tűnik, hogy az útnak nincs vége, egyszerre feltárul előttünk a Kincstár és Aretase király sírja. Megtekinthető a hatezer férôhelyes ókori színház és a Nagy római templom. A városnézéshez kényelmes lábbeli ajánlott. Este a szállás elfoglalása, majd vacsora és szabad program.4. nap
Reggeli után indulás Madabába. Ez az erős keresztény befolyással rendelkező város a mozaikjairól híres, melyek a régi bizánci templomokban találhatók. A leghíresebb mozaik a 6. századból származó Szentföld és a zarándokhelyek térképe. A térképet 2 millió kődarabkából rakták össze. Közelről megnézve a Nílus és a Jordán folyó is látható rajta, ezen kívül Jeruzsálemet, Jerikót, a Sínai-félszigetet és sok más közel-keleti várost is megtalálhatunk. Az út a Nebó-hegyen folytatódik, a legenda szerint itt halt meg Mózes, amikor meglátta a Szentföldet. Innen indulás Jerash-ba, amely a 3. században élte fénykorát, mikor az úgynevezett -Dekapolis kereskedelmi egyesület- tagja volt. Befolyása az ismétlődő keresztény és muszlim ellenétek miatt egyre csökkent, majd 747-ben egy földrengés következtében megsemmisült. Az ásatások 1920-ban megkezdődtek, de még mindig csak a város kb. 10%-át sikerült feltárni. A város legnagyobb építményének Artemisz istennő temploma számít 11 hatalmas oszlopával. Az egyik leghíresebb hely a nagyon jó állapotban fennmaradt amfiteátrum az 1. századból, amely 5000 ember befogadására volt alkalmas. A városnézés után Ammanba, Jordánia fővárosába vezet az út, ott a szállás elfoglalása, majd vacsora.
Amman - Jordánia fővárosa
5. nap
A hajnali órákban a Jordánia - Izrael határ átlépése után megérkezés Jeruzsálembe, amely három nagy világvallás szent városa. A történelmi városrész mindösze kb. 1 km2 -en terül el, de ezzel ellentétben történelmi, kulturális és vallási jelentősége felbecsülhetetlen. A városban az arany kupolájú Sziklamecset dominál a 7. századból. Meglátogatjuk a zsidók szent helyét, a Siratófalat. A Jeruzsálemi városnézés közben megálló az Olajfák hegyén, ahonnan remek kilátás nyílik a városra. Ezután folytatjuk utunkat, megállás Getsemane kertjében, ahol meglátogatjuk a Népek Templomát, melynek főoltárát magyar címer díszíti. Mária sírjának megtekintése után Jeruzsálem történelmi központjába vezet az út, ahol végigsétálhatunk azon az úton, amelyen Jézus vitte a keresztjét a Golgota felé (Via Dolorosa). Ezt követi a Szent Sír templomának látogatása, amely azon a helyen fekszik, ahol Jézust keresztre feszítették, és ezt követően sírjába helyezték. Ezek után a Sion-hegyre látogatunk, ahol Jézus és tanítványai megtartották az utolsó vacsorát, valamint itt találhatjuk az első zsidó király, Dávid sírját is. Meglátogatjuk Mária Elszenderülésének Templomában a magyar kápolnát, ezután Betlehem felé vesszük az irányt, itt a Születés Templomát látogatjuk meg, ahol lépcső vezet le a barlangba, Jézus szülőhelyére. Ezüst csillag jelzi a helyet, ahol Mária világra hozta gyermekét. Este szállás Jeruzsálemben vagy Betlehemben, vacsora.


6. nap
Reggeli után Jeruzsálem nyugati részének megtekintése, a Dávid-torony meglátogatása. Ezután a múzeumot is megtekinthetjük, ahol Jeruzsálem egyes történelmi szakaszaival ismerkedhetünk meg. Ebéd után fakultatív programlehetőségek a városban. A program később az örmény és a zsidó negyeden keresztül, a Siratófal mellett folytatódik. Este szállás Jeruzsálemben vagy Betlehemben, vacsora.

7. nap
Reggeli után a program a Moriah -Templom-heggyel folytatódik, ahol először Salamon temploma állt, amelyet i.e. 586-ben a babilónok leromboltak. A templomot később Heródes újra felépíttette. A Templom-hegy az iszlám vallás 3. legszentebb helyének számít, Mekka és Medina után. Itt fekszik a Szikla Mecset, mely arany kupolájának köszönhetôen Jeruzsálem szimbóluma lett. Ezután indulás a Holt-tenger mentén Masadába, mely város egy 400 m magas hegyen fekszik. Heródes itt építette ki az erődjét, ahová a római fennhatóság elől több ezer zsidó menekült. 73-ban, mikor a római hadsereg megtámadta az erődöt, a zsidók úgy döntöttek, hogy inkább meghalnak, mintsem római rabszolgák legyenek, ezért tömeges öngyilkosságot követtek el. Masada a zsidók büszkeségének és merészségének a jelképe. Városnézés után a Holt-tenger mellett fekvő Ein Bokek üdülôhelyen pihenhetjük ki fáradalmainkat.

A fürdés alatt saját bôrünkön tapasztalhatjuk meg a sós víz jótékony hatását. Este indulás Eilat felé. Az Izrael-Egyiptom határ átlépése után szállás a tabai szállodában.

8.nap
Transzfer a sharm el sheikh-i repülőtérre, hazautazás Budapestre charterjárattal.


A program és az ár változtatásának jogát a szervező iroda fenntartja a helyszíni körülmények függvényében!

Haifa Izrael

Felhívjuk Tisztelt Utasaink figyelmét, hogy a körutak és nílusi hajóutak foglalása esetén a Kartago Tours nem tudja a foglaláskor az utas számára pontosan megadni, hogy mely szállodákban lesznek elhelyezve a résztvevők, csak a szállás helyi besorolás szerinti minősítését tudjuk a szerződésbe foglalni és garantálni.

Foglalható nálam!

Tel: 20/989-3823

E-mail:bernadettgyongyosi@gmail.com

Megtalálsz a Facebook-on is, ahol közvetlenül küldhetsz nekem üzenetet: Gyöngyösi Bernadett

 

Tartalom

Aktuális ajánlatok itthon

Aktuális ajánlatok külföldön

Egzotikus üdülések, síutak 2012/2013-as szezon

Tavaszi városlátogatások 2013.

 

 

Weblap látogatottság számláló:

Mai: 150
Tegnapi: 96
Heti: 857
Havi: 4 670
Össz.: 748 888

Látogatottság növelés
Oldal: Jordánia - Izrael körutazás
Személyre szabott utazás! - © 2008 - 2019 - utazasitanacsado.hupont.hu

A HuPont.hu jelszava az, hogy itt a honlapkészítés ingyen van! Honlapkészítés Ingyen

Adatvédelmi Nyilatkozat

A HuPont.hu ingyen honlap látogatók száma jelen pillanatban:


▲   Itt: als?p?hok kft e mail - Vatera.hu
X

A honlap készítés ára 78 500 helyett MOST 0 (nulla) Ft! Tovább »